Gombolyag

Üdvözöllek Gabella kötögetős blogjában! Kötés-horgolás mindenkinek, de leginkább "unatkozó" kismamáknak, anyukáknak! (A leírásokat folyamatosan bővítem!)

Reklám

Chat

Linkgyujtemény.etabor.net Hobbi.wyw.hu free counters

Fonalfogyasztás 2009

2490 g

SmileyCentral.com

Utolsó kommentek

  • sarisaci: Az egyben kötött-körkötőtűs poncsót szeretném nagyobb méretben megkötni. Kérlek írd meg a szaporít... (2018.01.28. 21:55) Kislány poncsó
  • sarisaci: Én az 5 éves kislány unokámnak szeretném megkötni. El tudnád küldeni a leírását? Előre is köszönöm! (2018.01.08. 23:13) Kislány poncsó
  • sarisaci: Kérlek, küldd el a horgolt kislány kalap karimájának a leírását! Köszönöm! (2018.01.07. 20:15) Horgolt kalap
  • Ulicsné Ibolya: 10 EVES LANY MERET LEIRASA (2017.10.06. 08:52) Poncsó 2 téglalapból
  • Kupás Vincéné: Kedves Gabriella! 10 éves unokámnak szeretnék kötni poncsót. Kérném tisztelettel a leírását. Köszö... (2016.01.16. 20:11) Kislány poncsó
  • Utolsó 20

Segítsetek agyalni!

2009.02.26. 13:10 - gabella

Címkék: tervek

Most a segítségeteket kérem! Gondolkozom erősen, hogy a kötögetős blogomat át kellene menteni saját, fizetős domain alá. Viszont a név kiválasztása elég kemény dió.

Az alap tervem szerint hasonlítana  blogra, azzal a különbséggel, hogy idővel talán majd árusítani is szeretnék valamit. Tehát tippek, minták, leírások, videók, rajzok, fonalak, kötőtűk, ezek tesztelése, minden lenne (majd idővel), de alapvetően a plusz, amire a blog már nem alkalmas, az a kötőtű-biznisz.

Eddigi ötletek (nem ér lenyúlni!):

www.kototu.hu - fú, ez nagyon durva, tiszta pákósan hangzik! :-)
www.gombolyag.hu - foglalt... és a kötötű nem is jön belőle egyértelműen.
www.kötőtű.hu - mert állítólag léteznek már ékezetes domain nevek is, de nem igazán találkoztam még velük, és külföldről nem is nagyon díjaznák.
www.gombolyag.com - na ez nem foglalt, de egy tökéletesen magyar szó után a com olyan nagyképűen néz ki! :-)
www.gabella-gombolyag.hu - hogy utaljon valami rám is, de ez meg hosszú.
www.knitting.hu - de nem mindenki tudhat angolul (ahogy én se tudok...)
www.1sima1fordított.hu - ez is hosszú.

Mit gondoltok erről? Egyéb ötlet? Vagy ezek közül melyik a legjobb? Írjatok kommentet, vagy csak a mini-chat-be valamit, igazán örülnék neki!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://gombolyag.blog.hu/api/trackback/id/tr13967506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilla-kreativ · http://kreativ-kezimunka.com/ 2009.02.26. 13:36:51

Először is jobbulást az egész családnak!
szerintem nem rossz a gombolyag.com, lasd az en cimem is com-os. Az ékezetest én nem javaslom, nagyon sokan ha keresgélnek is nem ékezettel keresgélnek, nehezebben találnának meg, az más, hogy majd kulcsszónak ékezettel adod meg, de a címbe szerintem nem jó (nekem is a kulcsszavaknál a kreatív hosszú í-vel van és a kézimunka is magyarul, de névbe nem tettem volna). Nekem tetszik a gabella-gombolyag.hu is, szerintem nem túl hosszú. Mit szolsz a kovetkezokhoz (nem neztem meg, lehet foglaltak): kotogetes.hu, kossunk-egyutt.hu, koss-gabellaval.hu, kotogessunk.hu? Na hirtelen ennyi jutott eszembe, de meg agyalok, ha eszembe jut valami megírom majd. Egyébként tegnap este elkezdtem a poncsót a lányomnak, már 15 cm meg van :-), egyszerűbb mint gondoltam.

csilla-kreativ · http://kreativ-kezimunka.com/ 2009.02.26. 14:41:00

Név vállasztásnál fontos még megnézni, milyen kulcsszavakra keresnek rá az emberek. De te ezt már biztos tudod, hisz a gazdagmamin rendszeres látogató vagy, ott sokat volt szó erről. Bocsi az okoskodásért, mentségemre szolgál, hogy segíteni szeretnék.

Tjuca 2009.02.26. 16:26:10

miért nem horgolsz? lehetne www.horkolósdi.hu

www.böködő.hu

www.fonalcsoda.hu

www.kötősuli.hu

www.kötődő.hu

csak ilyen bénák jutottak eszembe, de még agyalok

Tjuca 2009.02.26. 16:27:58

ja természetesen ékezettel vagy anélkül (bár ugye egy domain általában úgy működik, hogy mindkettővel)

gabella · http://gombolyag.blog.hu 2009.02.26. 16:33:39

Csilla, Juca! Köszi! Igen, gazdagmamis tudásomat nem felejtem! :) Juca! A fonalcsoda majdnem a blogom címe lett! ;-)
Horgolás is lehet (lesz) benne, de az csak mellesleg. Majd még a kulcsszavakat átkutatom az adwordsben, de túl nagy reményeim nincsenek, egyelőre (viszonylag) kevés aki köt is meg netezik is...

Köszi még egyszer minden tippet!

Dündi 2009.02.26. 18:08:39

Szia!
Csak szerény javaslat, hátha tudok segíteni:
gabisuli.hu
pulcsi.hu
gabipulcsi.hu
Kár, hogy nem vagy Juli,mert akkor lehetne julcsipulcsi.hu

aniceköt 2009.02.26. 21:15:39

Na, végre sikeült belépni.
Gabellaknitting.com--lenne a javaslatom, amennyiben külföldi érdeklődőkre is számítanál
mellesleg M.o-n is sokan értik a dolgot szerintem, vagyis egyre többen értik a knittinget, mert most azért az angol a menő.

csilla-kreativ · http://kreativ-kezimunka.com/ 2009.02.26. 22:06:13

Az ékezetesre vissza térve, még egy érv ellene: azt mondja a párom, hogy ha pl nincs a magyar nyelv telepitve valakinek a gépére tutti meg sem leli, meg a bongeszokbol is sokan nem fogjak megtalalni.
A fonalcsoda nekem is nagyon tetszik.
Ja és hidd el, nagyon sokan neteznek azok közül akik kötnek, ezt tapasztalatból mondom, nálam elég sokan a kötés kulcsszóra jönnek.
Nem kell a nevében feltétlenül benne legyen a kötőtű szó, ha azzal kereskedel majd, hisz majd a kulcsszavakközt be teszed az elejére, meg a cikkekben sokat használod és úgy megtalálják majd az oldalad. Pl nálam a kulcsszavak közt sincs a farsang, de hogy van fent 19 cikk farsangi jelmezekről szépen kihozza a google az elejére a listának. Ha sokat szerepel az adott szó a weblapon, megtalálnak majd. Bocs a sok okoskodásért, főleg ha ezt mind tudtad.

Krumplirózsa 2009.02.26. 22:50:46

Az ékezetes domain nevek még nincsenek bevezetve (úgy hallottam olyantól, aki benne van a témában). Szerintem ha magyarul írsz, jobb a magyar domain. Meg ahogy csilla-kreativ :) is írta, az oldalon található bejegyzések, cimkék, stb-ben úgyis sokszor előfordul majd magyarul sok kulcsszó, szóval a magyar érdeklődők megtalálják majd, ha rákeresnek. Aztán meg lehet csinálni okosan, hogy ezt a google előrébb hozza a találatlistában. Illetve még ami eszembe jutott, hogy ha külföldieknek is fog szólni, akkor érdemesebb a tartalmat kevesével angolul is írni, nem elég pl. csak egy angol domain. Mert hiába benéz oda valaki, aki a cím alapján megtalálta, nem fog érteni semmit. Remélem segítettem valamicskét. :)

Impish 2009.02.26. 23:58:16

Szia Gabella!
Remélem elfogadsz szakmabelitől is egy-két jó tanácsot. :)
Az ékezetes domainek felejtősek. Azt most ahogy van felejtsd el. Az valahogy úgy generálódik, hogy egy csomó karektert írnak az ékezetes betűk helyére.
(Tehát lehet, de amerikában azt a web címet az életben nem tudják begépelni.)
Sokan írtak arról, hogy a domainnév olyan legyen ami jó "szó", hogy a kereső kidobja. A keresőnek úgymond semmi köze nincs a domainnévhez. Ha irsz egy kötős oldalt, akkor a rajta lévő szövegek szavaira fog találatot adni a kereső. Tehát lehet www.ketkicsikezemmunkaja.hu, akkor is ki fog jó találatokat adni a kereső.
A domain név FRAPPÁNS könnyen megjegyezhető legyen. Nem kell rövid nem lennie, hiszen az esetek nagy részében úgy is kattintani fognak rá. Ha valaki pedig beírja, akkor lehet hosszabb is, az a lényeg, hogy könnyen megjegyezhető legyen.
A .COM, .HU végződés teljesen mindegy, annál is inkább mert pár éven belül nem lesz jelentősége. Elfogják "törölni", hogy a domain név utolsó tagja kötelezően, ország, vagy .com..stb legyen. Tehát néhány évem belül, akár www.gombolyag.gabella is lehetsz majd:)
(Természetesen a .hu, és .com végződések is megmaradnak)
Ja egyébként még .eu is lehetsz:)
Visszatérve az ötleteidre:

www.kototu.hu Egyébként nem gond, ha van ékezet, és azt mondod "www.kötőtű.hu" csak ékezet nélkül, de ebben túl sok az ékezet....

www.gombolyag.hu - foglalt...

www.kötőtű.hu - ----Neeee:)
www.gombolyag.com - egyáltalán nem hangzik nagyképűen, de hangzásilag nem ad vissza téged számomra és az oldalt.

www.gabella-gombolyag.hu - sztem nem rossz...
www.knitting.hu - sztem egyszerűen hülyén hangzik.... a knitting szó nagyon nem jó, semmivel sem párosítva... ennél márcsak a crochet a rosszabb:) Sok ember még nem tud angolul, és nekik megjegyezhetetlen, és leírhatatlan.

www.1sima1fordított.hu - sztem ez tök jó. 5letes, és egyedi.:)

Egyébként: www.gabella.hu ? :) Sztem ez tök jó.
Egy fantázia név nagyon jó domain névnek, ami eléggé egyedi. Ékezetek nélküli, és könnyen megjegyezhető.

Impish 2009.02.27. 00:19:07

Kedves Gabella!
Remélem elfogadsz egy-két jótanácsot egy szakmabelitől. :):)
(itt nem a kötést, hanem az informatikát értem:D)
Először is az ékezetes domainekről: gyorsan-felejtősek:) Van lehetőség rá, de tulajdonképpen a böngészők egy csomó karekterrel pótolják az ékezetes betűket, ami nagyon szarul néz ki, amerikában már nem tudják begépelni.
Egy példa: www.áramár.hu. Ez egyébként jó példa arra, hogy mire való: átvisz egy másik oldalra, viszont kényelmesen magyarul be lehet gépelni.
De te ne akarj ilyet:)

A .COM, .HU, .EU, tök mindegy. Egyáltalán nem nagyképűség, és a külföldiek a .hu-t is meg tudják jegyezni.
Elárulom, hogy ezeknek a végződésnek szükségessége meg fog szünni, ugyanis nem lesz rövidesen kötött, hogy mit írsz a domain név végére. (végesek a lehetőségeink, túl sok már a domain név) Ez azt jelenti, hogy később, akár
www.gombolyag.gabella is lehet:)

Még valami, sokan emlegették, hogy a név jó legyen, hogy a kereső kidobja. Ilyen szempontból tök mindegy, mert a kereső az oldalon lévő szövegek szavaira fog találatot adni. Egy domain-névnek nem feltétlenül kell sugalni, mi van mögötte. A lényege az, hogy könnyen megjegyezhető legyen, és rövidnek sem kell lennie, nagyrész úgysem begépelni, hanem rákattintani fognak. Ha meg valaki begépeli, akkor az a lényeg, hogy "fülbemászó" legyen.
pl.: www.meska.hu semmi nem utal arra, hogy mi van a név mögött, mégis könnyen megjegyezhető.
Nagyon javalott, valami "fantázianév", dehát van is neked egy:
www.gabella.hu tökéletes:) (mellesleg nem foglalt: www.domain.hu itt ellenőrizheted )


www.kototu.hu - ez egyértelműen nem jó:)
www.gombolyag.hu - foglalt...
www.kötőtű.hu ---------
www.gombolyag.com -szerintem, valahogy nem passzol hozzád, inkább rövidáru nagykereskedés érzete van:)
www.gabella-gombolyag.hu - nem rossz, de nem könnyű megjegyezni
www.knitting.hu - sztem a knitting szó nem jó, ne használd, ennél már csak a crochet a rosszabban hangzó magyarul:)

www.1sima1forditott.hu - ez sztem naaagyon jóóó, könnyen megjegyezhető, és a számok és dögösek benne:)

Hajrá!!!

tacika 2009.02.27. 08:51:22

Szia Gabi!

Szerintem a gombolyag.com egyáltalán nem néz ki nagyképűen, szerintem tök jó! Én biztosan megmaradnék mellette;)
Kati

gabella · http://gombolyag.blog.hu 2009.02.27. 09:50:01

Köszi a sok tanácsot!
Valahol éreztem én, hogy ékezetes az nem kell, ékezet nélkül értelmetlen se. Angol név se, mert minek, ha úgyse tudok angolul, és tuti nem fogok két nyelven írogatni.
És végülis tényleg a kulcsszavak alapján találnak meg a keresők. Tudom én is, de akkor is valami frappáns-tömör-megjegyezhető címet szeretnék.
A gabella név használata azért nem egyértelmű, mert találtam egy angol hátizsákos céget, az ő termékeik Gabella néven futnak... De most nem találom! Google-ban gabellára én vagyok az első 10 találat! :-)

lavandulae · http://lavandulae.blogspot.com 2009.02.27. 11:05:48

Nekem tetszik a gombolyag.com, miért baj az, hogy magyar szó után com áll? Nem néz az ki nagyképűen, ha meg mégis, akkor mi van :)

Tjuca 2009.02.28. 10:05:45

Juca: tele-fonal, bog.blog, kötőszaki, fonalkotta, kötvehiszed, fon-toldd-meg, fon-all, fonalkód
Kofa: kötözködő, kötekedő, kötetlen(ül), kötőszövet ;-), fon-al-kot, köt(-)elező, kötvény, kötelem, kötelezvény, lókötő, jókötő, gombolyító, gom-boy (ha házhozszállítást is vállal a bolt) :-)

Az ékezetes domainokat külön kell regisztrálni, tehát a fokabel.hu, főkábel.hu, fókabél.hu külön-külön regisztrálandó és fizetendő. Arra is figyelni kell, hogy ha valakinek már a birtokában van a fokabel.hu, akkor elsőbbsége van a fókabél.hu bejegyzésére.

www.domain.hu/domain/szabalyzat/szabalyzat.html
www.domain.hu/domain/szabalyzat/ekezetes.html
www.domain.hu/domain/szabalyzat/ekezetes-szabalyok.html

Van .info, sőt, .ag (Antigua and Barbuda) végződés is, pl. gomboly.ag, vagy fon.al (Albánia).
Lista:
www.iana.org/domains/root/db/

Magyar foglaltsági kereső:
www.domain.hu/domain/szabad-e/

.com, .org, .info stb. kereső:
www.nic.com/nic/whois/

Tjuca 2009.02.28. 10:14:36

kofával ötleteltünk.

gom-boy
kötőszövet
fon-all-kotta
lókötő
kötelező
fonalkód (fon-all-kód)
bog.blog
kötőszöveg
tele-fonal

már harmadszor próbáljuk küldeni, de ez a kis cseles nem engedi

az ékezetes domain szabályait a domain.hu alatt megtalálod, a nemzetközieket meg a nic.com alatt whois link alatt tudod keresni, bővebben este, mert most mennünk kell, és már így is sok ötlet veszett el, mert nem küldte el a hozzászólásunkat!!!

amúgy még volt a köt előttem köt utánam és a szürke szamár a kötben :-)

Tjuca 2009.02.28. 10:16:12

kötény, kötvény, kötbér

Tjuca 2009.02.28. 10:24:56

böktondi, fonall.at (az osztrákok kedvéért)

na tényleg megyünk... és közben kattog mindkettőnk agya

Kofa most megy WC-re :-) onnan kiabálgat,

fonalzó
fonalzoo

fonalazGAB (ez az én ötletem)
Gabog (ez Kofáé)

van olyan tld (top level domain-> végződés), hogy .info, ami semleges, bárki regisztrálhatja, és a magyaroknak is jó.

pá, puszi, tsók, itt sem vagyunk

gabella · http://gombolyag.blog.hu 2009.02.28. 12:59:44

Juca! Köszi!!!!!!!!!!! Eljött, de valamiért moderációs sorba került... Nem értem én sem, hogy miért...

Impish 2009.02.28. 22:51:31

Ne haragudj, hogy 2x ment el a komment, nyugodtan töröld ki az egyiket, valamiért nem jelent meg, máskor azonnal láttam a megírt kommentet:)

gabella · http://gombolyag.blog.hu 2009.03.04. 12:10:55

Egy gondom van! A .com-os domain azért drágább ám mint a .hu-s!

SzigetiAmi · http://www.foltosdolgok.hu 2009.03.05. 09:25:09

Szia Gabi!

De jó, hogy végre lesz saját oldalad! Örülök neki! :-) Nekem is készül ám a horgolós oldalam, jövő héten már éles lesz :-D Majd összedolgozunk ;-)

www.domain.com/

SzigetiAmi · http://www.foltosdolgok.hu 2009.03.05. 10:07:04

Az előbb nem ment át a hozzászólásom másik fele:
szóval:
a domain.com-on 10 dolcsi körül vannak a .com-ok, a .hu-s sem olcsóbb
A másik, a gombolyag.com-mal kapcsolatosan, amit hozzátennék,hogy a nagyok szerint nem túl szerencsés, ha egy olyan .com-os domainre építed fel az oldalad, aminek már más működteti a hu-s párját, ugyanis nagy az esély arra, hogy össze fogják keverni, és ez nem jó.

Puszi,
Ami

gabella · http://gombolyag.blog.hu 2009.03.05. 13:09:57

Asszem, megvan a befutó, de még a héten töprengek!

www.gombolyito.hu

Ami! Köszi!

És mindenkinek köszi, aki írt tippet, véleményt, akármit!!!!!!!!!!!!!!!!!!


süti beállítások módosítása