Gombolyag

Üdvözöllek Gabella kötögetős blogjában! Kötés-horgolás mindenkinek, de leginkább "unatkozó" kismamáknak, anyukáknak! (A leírásokat folyamatosan bővítem!)

Reklám

Chat

Linkgyujtemény.etabor.net Hobbi.wyw.hu free counters

Fonalfogyasztás 2009

2490 g

SmileyCentral.com

Utolsó kommentek

  • sarisaci: Az egyben kötött-körkötőtűs poncsót szeretném nagyobb méretben megkötni. Kérlek írd meg a szaporít... (2018.01.28. 21:55) Kislány poncsó
  • sarisaci: Én az 5 éves kislány unokámnak szeretném megkötni. El tudnád küldeni a leírását? Előre is köszönöm! (2018.01.08. 23:13) Kislány poncsó
  • sarisaci: Kérlek, küldd el a horgolt kislány kalap karimájának a leírását! Köszönöm! (2018.01.07. 20:15) Horgolt kalap
  • Ulicsné Ibolya: 10 EVES LANY MERET LEIRASA (2017.10.06. 08:52) Poncsó 2 téglalapból
  • Kupás Vincéné: Kedves Gabriella! 10 éves unokámnak szeretnék kötni poncsót. Kérném tisztelettel a leírását. Köszö... (2016.01.16. 20:11) Kislány poncsó
  • Utolsó 20

Mi lehet az oka?

2009.03.05. 14:30 - gabella

Címkék: vélemény

Vajon én mért maradok ki mindenből?

Mert a kötős blogok többsége blogspotos?

Mert bár nézgelődök, de keveset kommentezek mások blogján?

Vagy nem jó a hozzáállásom?

Keveset írok?

Nem vagyok elég rugalmas?

Vagy mert nem kötöttem még gyapjú fonalból?

Vagy mert az akril fonalakat se utálom?

Vagy mert még kendőt se kötöttem sose?

A többi blogos (akik nálam is a linkek között vannak), olyan jó kis csapatot alkot!

Egymásnak küldözgetik a barátságos játékokat, együtt rendelnek fonalat, stb. stb.

Mi lehet az én blogommal a baj?

Esetleg az, hogy ez csak kötős-horgolós, a gyerekekről, egyebekről a másikon írok?

Szerintetek, mi a gond?

A bejegyzés trackback címe:

https://gombolyag.blog.hu/api/trackback/id/tr89983190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gira 2009.03.05. 19:59:52

-A kommentelés nagyon sokat számít.. Szerintem ez a nyitja annak a sok kapcsolatnak, amik a többiek között kialakulnak.
- Én már többször is akartam kommentelni nálad, de ehhez külön regisztrálni kell. Az is macera.
- Biztosan nem a fonal anyaga a gond, és nem is az, hogy nem írsz a gyerekekről.
Nagyon szeretek itt nézelődni :)

csilla-kreativ · http://kreativ-kezimunka.com/ 2009.03.05. 23:31:42

Szerintem is a kommentezés meg a fórumos hozzászólások a dolgok nyitja. Én most tapasztaltam, ahogy volt pár hozzászólásom az egyik fórumon, lett jó pár látogatóm onnan. De nagyon fontos még a személyes kapcsolat is (ami nálam sajna nem, illetve nehezen kivitelezhető kicsi gyerekkel, innen Erdélyből), látom, hogy a fórumon is máskép veszik annak a hozzászólását akit személyesen is ismernek mint akit csak így az internetről.
Tutti nem függ a fonal választástól. Szerintem a stilusoddal sincs baj. Én naponta többször is benézek ide. Nagyon hasznos kis blogod van áttekinthető és kellemes olvasmány. Nagyon jók a videók is, nekem sokat segített pl. a kesztyűkötős. A fonal rendelősdi közösen, leginkább a személyes ismeretség függvénye szerintem, bár lehet rosszul látom.
Sokszor én is azt érzem, hogy kivül álló vagyok, bármennyire is igyekszem, próbálok a látogatók kedvében járni. Langyos nálam is a kommentezés, az aktív látogatás ( pl. egy szavzásra havi 10 szavazat elég gyenge), peddig van látogató, napi 300 körül, és tag is jó sok, de nem vesznek részt aktívan a weblap életében, nem kapok cikkeket, nem jön visszajelzés. Én a személyes ismeretség hiányával és a gyenge kommentezéssel magyarázom. Sajnos nincs időm naponta kommentezni, mert valamikor szerkeszteni kell a cikkeket, amit egyedül csinálok. Na de ez már az én problémám. Szerintem az, hogy be kell jelentkezni a kommentezéshez, nem akadály, hisz pár perc az egész, és ha tényleg szeretne az ember hozzászólni, akkor ennyit kibir.

Pamina 2009.03.06. 05:51:49

Szerintem az is számít egy kicsit, hogy nem vagy blogspotos. Van ott egy nagyon hasznos szolgáltatás, a bloglista, amin rögtön látod, ha valaki, akit felvettél rá, frissül. És mondjuk épp közös rendeléshez keres partnert.

És igaza van Ginának, macera ide beregelni annak, aki eddig nem tette meg.

Talán át kéne gondolnod ezt a blogspotos dolgot, nem lenne nagy dolog, itt hagynál egy bejegyzést, hogy ezentúl amott vagy megtalálható.

nöné 2009.03.06. 07:34:07

Gabella! Én blogspotos vagyok, és a bloglistámban benne vagy, látom, mikor frissülsz, és mindig jövök. Néha kommentelek is. Találkoztam már Nálad sok hasznos dologgal, a videókat végignéztem, nagyon tetszenek, ill. ötletet is merítettem, pl. a legutóbbi mellény. Tetszik a zsinórsodrás, elmentettem magamnak.
A blogomban, mikor bemutattam a készülő mellénykét, szúrtam be linket, hogy Tőled van, aki akart, biztos ellátogatott Hozzád.
Ja, és agyaltam a címeken is, de ötletszegény voltam, nem írtam semmit, ami eszembe jutott, azt már nálam ügyesebbek megírták. Megcsodáltam szépséges gyermekeidet is, nagyon aranyosak.
Szóval,amióta én blogolok, mindig jövök.
Lehet, hogy a blogspot többféle szolgáltatást nyújt, érdemes elgondolkodnod ezen. És tényleg érdemes kommenteket hagyni. Ha hozzám ellátogatsz, sok kötős blogjára eljuthatsz. A lányom (Baboo) blogjáról pedig akár xszemesekhez vagy foltvarrókhoz is bekukkanthatsz. Egy-két rövid komment, és már benne is vagy a körforgásban. Hajrá, várlak!!!

nöné 2009.03.06. 07:55:40

Bocsi, megint én. Már megint hamarabb járt a kezem, mint az eszem, szemem. Sajnos gyakran előfordult nálam. Legutóbb a linklistában nem láttam azokat, akiket én is ismerek, meg magamat. Most pedig a kommentem után néztem végig betűről betűre az oldalt. Kialakul a dolog, majd meglásd. Még annyi, hogy ez a blogos dolog nagyon sok időt elvesz az alkotástól. Sokszor azon kapom magam, hogy több mint 1 órát töltöttem a gép előtt, ez alatt mennyit köthettem volna! De megéri, sok infó, sok ismeretség, fonalak Amerikából stb. És hát szemeket gyönyörködtető látványban van része az ember lányának.
Szavaztam a honlap címére, nekem a fonalascsaj jön be legjobban. Árulkodó cím, legalábbis számomra. Vidékiként inkább a netről szoktam rendelni, ha utánaszámolok, a postaköltség még mindig kevesebb, mint a benzin és a parkolási díj. Jó-jó, nem lehet fogdosni, tapogatni az árut, de részletes leírások alapján lehet dönteni, hogy melyik legyen a következő áldozat.

ercsu 2009.03.06. 10:31:55

Kedves Gabella!
Az én listámban már régóta benne vagy, szinte napi szinten járok feléd. Számtalanszor akartam kommentelni, sőt, kérdezni is tőled, de ebben mindig megakadályozott az, hogy regelni kell. Engem ez visszatartott. Most megtettem, mert mindenképpen írni akartam erre a bejegyzésedre.
Semmi baj nincs veled, a munkáid szépek, a leírásaid, videóid nagyon hasznosak és jók. Hogy milyen fonallal és mit kötsz, az a szíved választása. Én pl. még sose kötöttem zoknit, megcsodálom a többiekét, de nem hiszem, hogy emiatt hátrányos helyzetű lennék...
A kommentelés hiányában igaza van a többieknek. Amíg csak nézelődtem minden felé, én is hiába vártam, hogy "észrevegyenek". Aztán rájöttem, hogy nekem kell megszólalnom, mert azzal tudatom, hogy vagyok, és itt vagyok.
Az együtt rendelések is mindig úgy születnek, hogy mindenki szól, hogy szeretne részt venni benne.
Azt gondolom, nem maradsz ki, csak nem tudjuk, hogy benne vagy, mert nem mondod.

aniceköt 2009.03.06. 11:38:10

Egyetértek a hozzászólókkal, bár én sem vagyok fórum tag.

majonezknitting 2009.03.06. 12:40:22

Szia Gabella! Pfűűű, egyszer már beléptem ide, de most is nagy nehezen ment. Ezeket a belépési adatokat csak arra használom, hogy ide írjak, el is felejtem hogy csináltam legutóbb.
A magam részéről én is ezzel indokolnám, hogy nem kommentelek. Pedig olvasgatlak én is, sőt rajta vagy az olvasólistámon! ;-)
Az hogy más vonalat képviselsz, más dolgokat kötsz, nem lehet akadály. És engem a változatosság gyönyörködtet, szeretem nézni mások másféle munkáit.
Műszálasat én is kötök, hiszen azt veszem - sokszor méregdrágán- a kézimunkaboltban. Annyira nem lehetek sznob, hogy egyfolytában külföldről rendelek. De szerencsére ez a magyar gyapjú beszerzési forrás nagyon biztató.
Ha nem nehéz átpakolni a blogodat a blogspotra, talán meggondolandó.

Kataca · http://kotottzokni.blog.hu 2009.03.06. 12:43:00

De jó hogy feltetted a kérdéseimet!!!!
És vajon miért van az, hogy egymástól függetlenül mindketten a blog.hu-t választottuk?

gabella · http://gombolyag.blog.hu 2009.03.06. 14:54:15

Ezek szerint tényleg jól kitoltak velem a blog.hu szerkesztők, hogy regisztráció kötelessé tették a kommentezést. :(
Egyébként néztem én a blogspotot, de azért vetettem el, mert ott csak a frissülő cikkek, a linkeknél lévő kezdőszöveg és kép megjelenítése tűnt többletnek, és hiányosságokat is érzek, pl. nincs használható beépített statisztika. Jó, ezt egy sima google analytics kód beillesztésével lehet orvosolni, de alapjában nekem ez a logikusabb. Meg a ugye a gabella.blog is már itt volt régebb óta.
Egyelőre most a saját domain, aztán majd lehet, oda költözik a blogom. Ígérem, egyszerű kommentezést fogok engedni!
Köszi mindenkinek aki reagált!
Ercsu! Ha majd újra rendelsz fonalat, lehetne, hogy én is beszálljak? Figyelek majd, és ígérem, többet fogok nálatok fecsegni!
Még egyszer köszi mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ercsu 2009.03.06. 17:52:33

Bármikor beszállhatsz! :-)

ercsu 2009.03.06. 17:59:33

Szóval, valamikor a napokban megyek fonalért. Van 1-2-3 ágú, 100-%os gyapjú, 3700 Ft kilója. Megmondod, milyen szín kell, meg mennyi, adsz postacímet. Beszerzem, aztán úgy postázom, hogy jó olcsó legyen (úgy osztom el, hogy a legjobban jöjjön ki. 2 kg-ig 940 Ft a térti). Tőlük is tudsz közvetlenül rendelni, de már kisakkoztuk, hogy én úgyis megyek, és még tértivel is tört része a postaktg az utánvétnek. Én viszont ragaszkodom a tértihez, mert nem nagyon bízom a postában.
Aztán adok bankszámlaszámot, amire át tudod utalni az árát. Nem tudom, hol laksz, én Paks-Bp. vonalon viszonylag gyakran közlekedem, össze is futhatunk. Ahogy holnap is összefutok a csajokkal! :-)
Bocs, de rohannom kell. :-)

csilla-kreativ · http://kreativ-kezimunka.com/ 2009.03.06. 22:57:06

Még valami, amit megtehetsz, hogy könnyebben betöltődjön a blogod, már ha a program engedi és persze Te is akarod: egy oldalra vagy három, esetleg 5 bejegyzés . Így elég lassan jön be.

iancsa 2009.03.07. 19:25:01

Szia Gabella!
Nálam is benne vagy a bloglistában, és én is mindig elolvasom, amiket írsz!!!

Nem az számít, hogy milyen fonallal kötsz - nálunk is van a családban, akinek a legfinomabb gyapjú is bökős, és én sem vagyok GYED melett valami nagy Krőzus, így nálam is elég sok minden akrilból készült...
Nem számít az sem, hogy csinálsz-e csipkecsodákat - én is csak egy csipkekendőt kötöttem - de félúton rájöttem, hogy úgysem hordanám, ezért kis méretben befejeztem, és a gyerekek "jelmezes ládájában" végezte.
A blogspot tényleg kicsit egyszerűbb - nem kell mindig bejelentkezni, ha az ember kommentet akar írni...
Személyes kapcsolat - nekem sincs túl sok, mivel a gyerekek miatt nehezen szabadulok itthonról - nincs semmi segítségem itthon. Leginkább csak a hímzős lányokkal járok össze - de velük már vagy öt éve szinte minden hónapban.
Barátság- játékok? - időnként sokan megtalálnak, néha nem - ne izgasson! Van az oldalamon egy forgalomszámláló, amin meg tudom figyelni, hogy mikor ki nézi meg az oldalt, és hány ember tölti le a leírásaimat, vagy mintáimat. Amikor felteszek egy x szemes mintát, akkor pár napig napi ezer látogatóm is van, de kommentet jó, ha 3-4 hagy, ők is főleg a személyes ismerőseim. Nem számít!
Az internetes napló is csak egy napló. Magamnak írom, és ha esetleg valakinek még tetszik, akkor örülök. Ennyi!

Továbbra is csinálj mindent úgy, ahogy Neked tetszik, és akkor azok az emberek fognak Veled maradni hosszútávon, akik tényleg hasonlóak Hozzád!

:-)

ercsu 2009.03.07. 21:36:00

Kérek szépen tőled egy postacímet. Küldenék pár fonalmintát, hogy lásd, milyen is ez a fonal.

nöné 2009.03.08. 09:28:35

Válaszoltam neked az Ene' kendőmhöz írott kommentedre.

gabella · http://gombolyag.blog.hu 2009.03.09. 11:47:25

Sziasztok! Próbálkozom amott is, egyelőre kevés sikerrel...
Egyszer valaki esetleg megsúghatná, hogy tudok a blogspoton egyedi sablont kialakítani... Mert csak egy kép felrakásáig jutottam... gombolyito.blogspot.hu
:-)

jucuu · http://jucuu.blogspot.com/ 2009.03.09. 12:36:13

Hú, erre nekem is reagálnom kell! Azon kívül, hogy egyet értek az előttem szólókkal a kommentelést illetően (bár szerintem rengeteg időt elvesz, mégha lenne is mit mondanom, sokszor nem teszem, csak átfutom a legújabb bejegyzéseket), szerintem rengeteg idejáró olvasód lehet ettől függetlenül, hisz csodás dolgokat alkotsz! Én mindig jövök ide ámulni, hogy lehet ilyen egyenletesen kötni. :)

gabella · http://gombolyag.blog.hu 2009.03.09. 12:53:39

Jucuu! Jaj, de nagyon köszi! Szerintem te is nagyon szépen kötsz, és sok jó ötleted is van!
Más. Sajnálnám amúgy itthagyni a blogot, mert elég sok tartalom van már rajta, a blog.hu meg nem támogatja az exportálást... A kommentezéshez meg csak 1x kell regisztrálni, aztán belépni már nem tart tovább, mint blogspoton a felhasználó nevet meg chapta-t beírni. Vagy nem? Na mindegy, ez nem volt egy jó húzás akkor sem a szerkesztők részéről...
De tényleg megígérem, hogy ha lesz saját oldalam, és lesz időm oda áttelepíteni a blogot is, ott egyszerű hozzászólási lehetőség lesz!

csilla-kreativ · http://kreativ-kezimunka.com/ 2009.03.09. 13:46:10

írtam neked odaát, hogyan is kell sablont váltani.


süti beállítások módosítása